Bu kitapla çocuklar, Peer in küçük bir adadaki deniz fenerinde geçen günlerine ve şişe postacılığı yapma hayaline tanıklık ederken insanlar arası iletişimin önemini kavrayıp arkadaşlık ve umut gibi kavramlar üzerinde düşünmeye başlayacaklar. İlköğretim birinci kademe öğrencileri için hazırlanan bu romanda, asıl kahramanlığın birilerini umursamak ve umut etmekten vazgeçmemek olduğunu göreceksiniz.
Arka kapak
"Birbirlerine çok yakın birkaç ada... Bu adalarda yaşayan huysuz ve geçimsiz insanlar... Tüm bu geçimsizliğin sebebini merak eden küçük bir çocuk: Peer Bu kitapla çocuklar, Peer in küçük bir adadaki deniz fenerinde geçen günlerine ve şişe postacılığı yapma hayaline tanıklık ederken insanlar arası iletişimin önemini kavrayıp arkadaşlık ve umut gibi kavramlar üzerinde düşünmeye başlayacaklar. İlköğretim birinci kademe öğrencileri için hazırlanan bu romanda, asıl kahramanlığın birilerini umursamak ve umut etmekten vazgeçmemek olduğunu göreceksiniz. "
Editörün görüşü
Hayallerinin peşinden giden küçük Peer'in hikâyesi başkalarını umursamak ve umut etmek hakkında sımsıcak bir hikâye.
En önemli cümle
Peer rüzgârı severdi. Kısaca, ülkem dediği bu küçük adayı da severdi. Deniz fenerinin tepesinde oturup çevresini saran dalgalı denizi ve adaları seyrederken kendini bu ufak kara parçasının kralı gibi hissederdi.
Bu kitap neden önemli
Şişedeki Mektup, kalpleri ısıtan hikâyesiyle insanlar arasındaki iletişimin hayatımızdaki önemini kavratıyor. Arkadaşlık ve umut kavramları üzerine düşündürüyor. Hayallerimizden asla vazgeçmemiz gerektiğini nahif bir dille anlatıyor.