"52 hafta, 52 sanat eseri ve bir dede torun hikâyesi: Mona’nın Gözleri" Önerilen Sınıflar: Lise Kitaplık: Edebiyat Kitaplığı Sayfa: 400 sayfa
Arka kapak
52 hafta, 52 sanat eseri ve bir dede-torun hikâyesi: Mona’nın Gözleri
On yaşındaki Mona görme yetisini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Doktorlar hastalığın gizemini araştıradursun, Mona’nın sanatsever dedesi Henry Vuillemin’in biricik torunu için bambaşka bir reçetesi vardır: Her hafta çarşamba günü buluşacak ve birlikte Paris’in en büyük üç müzesini (Louvre, Orsay, Beaubourg) keşfe çıkacaklardır. Böylelikle Henry’nin planına göre Mona bir gün karanlığa yenik düşse bile zihninin derinliklerinde güzelliği ve cesareti saklayan görsel bir hazinesi olacaktır.
Dede-torun bir yandan tarihe iz bırakmış pek çok sanatçının eserlerini çözümleyip tartışırken diğer yandan hayal kırıklığı, yas, aşk, özgürlük, birey olmak gibi hayatın tüm renklerini ve meselelerini sanatın perspektifinden öğreneceklerdir.
Leonardo da Vinci, Rembrandt, Johannes Vermeer, Francisco Goya, Frida Kahlo, William Turner, Gustave Courbet, Édouard Manet, Claude Monet, Edgar Degas, Paul Cézanne, Vincent Van Gogh, Gustave Klimt, Raphaël, Camille Claudel, Marcel Duchamp, René Magritte, Pablo Picasso, Marina Abramovic ve çok daha fazlası bu yolculukta onları beklemektedir.
Sanat tarihçisi Thomas Schlesser, güçlü duygularla çevrili bu evrensel masalda okuru görmeyi öğrenmeye davet ederken sanatın insanın anlam arayışındaki vazgeçilmez yerini yeniden hatırlatıyor.
Bu kitap neden önemli
- Amerika, Kore, İtalya, Almanya dahil olmak üzere kitabın hakları kısa sürede 32 ülkeye satıldı. - Fransa’da kısa sürede 36.000 adet satışı yakalayarak çok satan listelerinde üst sıralara yerleşti. - Grand Prix RTL-Lire Magazine Littéraire 2024 için kısa listeye kaldı. - Yıllarca çoksatanlar listelerinde yerini koruyan Sophie’nin Dünyası’nın sanat tarihindeki karşılığı olarak görülüyor. - Sanat tarihindeki önemli eserleri duygu dolu bir hikâyeyle harmanlayan Thomas Schlesser, bu kitabıyla sanat tarihini herkes için anlaşılabilir kılmayı amaçlıyor.