"Bir kitabı bitirdiğinde kitap gerçekten biter mi?" Bu günlükle kitabı köşeye konulmuş bir nesne olmaktan uzaklaştırıp hayatın içine dahil ediyoruz. Filmlerden uyarlanan kitapları soruyoruz, kütüphaneleri ve kitapçıları gezin diyoruz. Bu günlükle günlük tutma alışkanlığı edinmelerini sağlıyoruz. Böylece çocuklara kendi gelişimlerini takip etme imkânı kazandırıyoruz. Başlangıçta sorulara istedikleri cevapları veremeyen çocuklara, günlüğün ilerleyen sayfalarında nasıl geliştiklerini gösteriyoruz.
- "Bir kitabı bitirdiğinde kitap gerçekten biter mi?"
-
- Bu günlükle kitabı köşeye konulmuş bir nesne olmaktan uzaklaştırıp hayatın içine dahil ediyoruz. Filmlerden uyarlanan kitapları soruyoruz, kütüphaneleri ve kitapçıları gezin diyoruz.
- Bu günlükle günlük tutma alışkanlığı edinmelerini sağlıyoruz. Böylece çocuklara kendi gelişimlerini takip etme imkânı kazandırıyoruz. Başlangıçta sorulara istedikleri cevapları veremeyen çocuklara, günlüğün ilerleyen sayfalarında nasıl geliştiklerini gösteriyoruz.
- Bu günlükle çocuklara okudukları kitapları hatırlatıyor, okuma ve yazma sevgisi kazandırıyoruz.
- Bu günlükle yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri edinmelerini sağlıyoruz.
- Yeni kelimeler öğrenmelerine destek oluyor, bu kelimeler unutmamaları için not almalarına imkân sağlıyoruz.
- Bu günlükle çocuklara hikâyeler yazdırıyor; dil ve anlatım becerisi kazandırıyoruz.
En önemlisi, kitap okumayı eğlenceli hâle getiriyoruz.
Bu kitap neden önemli
Bu günlükle neler mi yapacaksın? *Kitabın geçirdiği yolculuğu öğreneceksin. *Kendin için yepyeni görevler edinecek, bu görevleri yerine getirirken çok eğleneceksin. *Okumayı planladığın kitapların listesini tutacaksın. *Kitap Tanıma Köşeleri’ni kullanarak günlük tutma alışkanlığı edinecek, okuduğun kitapları hatırlayacak, okuma ve yazma sevgisi edinecek, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri edineceksin. *Hikâyeler yazarak dil ve anlatım becerisi kazanacak, yeni kelimeler öğreneceksin. *Kitap okumayı çok mu çok eğlenceli hâle getireceksin!