Bu kitap okurlara, mega kentleşme ve teknolojik gelişimin sonucu dağılan geniş ailenin sıcaklığını hissettirecek. Küçük bir çocuğun sıra dışı dünyasına ilk adımı atın...
Arka kapak
Dere Ülkesinin Yolcusu Hebo, doğanın ortasında bir kahraman. Etrafında inekler, tavuklar, dereler, tepeler var... Hebo, durup düşünen, etrafına bakan, taşa, suya, ağaca dokunarak çevresinde olup bitenleri anlamaya çalışan; nasihatle değil, çevresini sorgulayarak gelişim süreci geçiren bir çocuk.
Bu kitap okurlara, mega kentleşme ve teknolojik gelişimin sonucu dağılan geniş ailenin sıcaklığını hissettirecek. Küçük bir çocuğun sıra dışı dünyasına ilk adımı atın...
Editörün görüşü
Kitap gençlik romanı olarak görünse de rahatlıkla yetişkinlerin de okuyabileceği bir örgüsü ve anlatımı var. Bu anlamda Hebo'ya bir yaş aralığı koymak doğru olmaz. Sadece şu söylenebilir; çocukların ve yetişkinlerin üzerinde durduğu, beğendiği kısımlar değişebiliyor. Kapsayıcı dili, kitabı her yaşa uygun hale getiriyor.
En önemli cümle
Yıldızlar ne kadar çok olursa olsun asla fındık bahçelerini aydınlatmaz. Önümüze ya da etrafımıza saçılmaz pırıltıları; kaba dolan su gibi gözümüzden içimize akar sadece.
Bu kitap neden önemli
-Doğayla iç içe, pastoral bir anlatı. Doğanın bütün güzelliklerini yansıtan, kolayca bağ kurulabilen samimi bir dil. -Hebo isimli bir çocuğun samimiyet ve masumiyet dolu öyküsü. Adeta dokunulabilecek kadar gerçekçi bir yapıt. -Hebo karakteri kitap boyunca başından geçen haylazlıklardan, acılardan, kavgalardan ve yaşanmışlıklardan ders çıkartarak karakter gelişimi sağlıyor. Karakter gelişimi açısından çok önemli bir yapıt. -Doğanın önemi, kırdaki insan ilişkileri, kır insanının hayatında doğanın önemi ve arkadaşlıklar üzerine çok öğretici ve düşündürücü bir yapıt. -Bir çocuğun kır yaşantısı, buram buram yerellik, Karadeniz, köy ve doğal yaşam kokan bir eser.